Okradli muža, ktorému sľúbili sex. Manželke a deťom sa vyhrážal smrťou. U mladíka našli marihuanu. Pátracia akcia. Ukradli poštových holubov

13.08.2009 Celý región

Okradli muža, ktorému sľúbili sex: Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil včera zo zločinu lúpeže 15 ročného chlapca a 20 ročnú ženu, obaja z Humenného časť Podskalka.
V pondelok 10.8.2009 v čase okolo 19:00 h vylákali pod zámienkou sexu s obvinenou za budovu pošty na Ulici staničnej v Humennom 33 ročného muža z obce Svetlice, okr. Medzilaborce. Za budovou mu však obvinený najprv z ruky vyrazil časť peňazí a potom ho zvalil na zem, udrel do tváre a vykrútil mu ruku, v ktorej držal zvyšok peňazí, ktoré si zobral. Súčasne mu žena vykrútila druhú ruku a z predného vrecka nohavíc mu vzala 50. - €. Po tomto obaja ušli. Poškodený muž utrpel povrchové odreniny s predpokladanou dobou liečenia do 7 dní. Policajti oboch páchateľov vypátrala, zadržala a aj obvinila. Na mladíka bol zároveň spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby, žena je stíhaná na slobode.

Manželke a deťom sa vyhrážal smrťou:
Z prečinov porušovania domovej slobody a nebezpečného vyhrážania obvinil včera prešovský policajný vyšetrovateľ 43 ročného muža z obce Jalovec (okr. Liptovský Mikuláš), prechodne ale bývajúceho v Prešove.
Obvinený muž 31.7.2009 v čase okolo 6:30 h preskočil bránu na pozemok jedného z rodinných domov v Prešove. Cez vchodové dvere vošiel do domu a fyzicky napadol svoju manželku, pričom jej vulgárne nadával a kričal, že ju a aj deti pozabíja. V ďalšom napádaní mu zabránil jeho svokor, ktorý ho aj vyviedol vonku. Tieto útoky a vyhrážky sa zopakovali aj ďalšie dva dni. Štvrtýkrát prišiel za manželkou 5.8.2009 v čase okolo 23:00 h. Opäť preskočil bránu, vošiel na pozemok, búchal a trieskal po oknách domu a vulgárne nadával svojej manželke. Dobíjal sa do domu a kričal, že ju aj s deťmi pozabíja. Po tomto incidente už žena všetko oznámila na políciu. Policajti násilného muža v priebehu nasledujúcich dní vypátrali a zadržali. Po vznesení obvinenia bol na neho spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.

Pri kontrole našli policajti u mladíka marihuanu:
Policajti z Vysokých Tatier vzniesli včera obvinenie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 23 ročnému mužovi z Lučenca.
Policajná hliadka zastavila 21.7.2009 popoludní vo Vysokých Tatrách pred osadou
Tatranské Zruby osobné auto, v ktorom sa ako spolujazdec viezol aj obvinený. Pri kontrole osádky našli policajti u neho upravenú umelú fľašu s odrezaným dnom, s vrchnákom z alobalu a taktiež mikroténové vrecko vysušeným vrcholkom rastliny konope o celkovej hmotnosti 0,27 g. Polícia mladého muža stíha na slobode.

Pátracia akcia v Prešovskom kraji:
Počas včerajšieho rána a dopoludnia vykonali policajti na území Prešovského kraja celokrajskú pátraciu akciu.
Akcia bola zameraná na pátranie po hľadaných a nezvestných osobách. Policajti celkovo prekontrolovali 143 motorových vozidiel a 271 osôb. Počas akcie sa podarilo vypátrať 9 osôb a zároveň bolo zistených aj 36 rôznych priestupkov. Taktiež policajti zistili dva trestné činy marenia výkonu úradného rozhodnutia. Počas akcie k rušivým javom nedošlo.

Ukradli poštových holubov:
Na policajnú linku 158 oznámil včera ráno 84 ročný muž z Červenice pri Sabinove krádež poštových holubov.
Zatiaľ neznámy páchateľ v noci z utorka na stredu vypáčil petlice a zámky na holubníkoch v hospodárskej časti domu oznamovateľa. Z týchto následne ukradol 70 poštových holubov. Spôsobená škoda je vyčíslená na 365. - €. Polícia prípad vyšetruje ako prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.
 

Vyberte región